Museum van de Verborgen Verhalen

Wanneer

09/06/2023    
20:30 - 22:15

Waar

Stadsmuseum Rhenen
Markt 20 (ingang Kerkstraat), Rhenen

Cunera-nacht in het Stadsmuseum Rhenen: vrijdag 9 juni, 20.30 uur

Welke verhalen roept het pas verworven schilderij van Jan van Goyen op? Op vrijdag 9 juni (de avond voor de jaarlijkse Cunera-dag) brengen improvisatieacteurs onbekende gebeurtenissen uit het verleden van Rhenen tot leven. Liever Veul Bloemen, improvisatietheatergroep uit Wageningen, daagt bezoekers ter plekke uit om te laten weten welke verhalen ze willen horen.

Het schilderij in het middeleeuwse museumgebouw biedt volop inspiratie voor improvisatie. Wie zit er in die donkere koets, die Van Goyen schilderde aan de oever van de rivier? En wat zou er in die koets besproken worden? Wie luidt de klok van de Cuneratoren en waarom? Wat zegt de geheime code op de schouw van het museum? Wie werd in dit gebouw veroordeeld na een spraakmakende rechtszaak? Of juist vrijgesproken? Zomaar wat vragen die naar boven komen als je het museum bezoekt.

De spelers van Liever Veul Bloemen improviseren aan de hand van dit soort vragen ter plekke een voorstelling die wordt begeleid met live muziek. Met input van het publiek en in nauwe samenwerking met het museum nemen ze de bezoekers mee op reis naar het verleden, en misschien ook wel naar de toekomst.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze unieke voorstelling op vrijdagavond 9 juni in Stadsmuseum Rhenen? Reserveer dan vanaf 1 mei kaarten (a €7,50) via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cuneraimpro. Wees er snel bij, want er kan maar een beperkt aantal toeschouwers worden toegelaten.

Na afloop van het optreden is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de fascinerende historie van Rhenen.

Aanvullende informatie bij: info@lieverveulbloemen.nl